3.7.2018

RNO:n tangotentetti solistinaan Eino Grön to 19.7.2018

Eino Grön ja Riku Niemen tangotententti Kihveli-aattona Hankasalmella

Ilon, kaihon, intohimon ja rakkauden säveliä on luvassa Hankasalmen Lomakeskus Revontulessa Kihveli soikoon -viikonlopun aattona eli torstaina 19.7.2018 klo 19. Kysymyksessä on eloisan RNO:n eli Riku Niemi Orkesterin tangotentetti, jonka solistina laulaa Eino Grön.

Niemen suurin orkesterikokoonpano muodostuu big bandista ja jousisoitinryhmästä. – Tämä tangotententti on hieman isoa orkesteria pienempi, mutta silti erittäin monipuolinen ja ilmaisuvoimainen kokoonpano bassoineen, kitaroineen, rumpuineen ja puhaltimineen, kuvaa kapellimestari Niemi Hankasalmelle tulevaa joukkuettaan.

Eino Grönistä eli Kihvelin aattokonsertin solistista kannattaa mainita muutamia lukuja: Hän julkaisi ensimmäisen levynsä 60 vuotta sitten. Tammikuussa 2019 eli reilun puolen vuoden kuluttua hän täyttää 80 vuotta. Kevyen musiikin Finlandia-palkinnon eli Iskelmä-Finlandian Grön sai kesällä 2007. Keikkoja miehellä on takana tuhansia. Ja matka jatkuu.

”Seinillä on korvat”, ”Sä kuulut päivään jokaiseen” ja ”Illan viimeinen tango”, muun muassa näistä edellä mainituista ikivihreistä kappaleista suurin osa suomalaista tuntee tulkitsijataituri Eino Grönin. Taiteilijaa pidetään edelleen yhtenä merkittävimpänä suomalaisena tangon tulkitsijana.

Hankasalmella Niemi ja Grön nähtäneen myös golfkentällä, sillä molemmille laji on erittäin rakas harrastus.

Konsertti Revontulisalissa klo 19.00-21.00 (väliaika on)

Konsertti on istumakonsertti.

Liput 25 €, Kihvelsoikoon-passilla 17 €.

Lippuja Grönin ja Niemen tangotententtiin myydään etukäteen ticketmasterin kautta. https://www.ticketmaster.fi/event/rnon-tangotentetti-solistinaan-eino-gron-lippuja/234909

Myös ovelta saa lippuja.

Kihveli-passilla liput Revontulesta.RIKU NIEMI

Monipuolisuudestaan sekä veikeästä ja värikkäästä johtamisestaan tunnettu Riku Niemi on kapellimestari, mutta sen lisäksi hän on myös säveltäjä, sovittaja tuottaja ja viihdyttäjä.

Kuva: Antti Ollikkala

EINO GRÖN

Eino Grönille urheilu on yhä iso osa elämää. Hän golfaa, pelaa tennistä, käy kuntosalilla ja sauvakävelee. Taiteilija on ollut ilman alkoholia vuodesta 1977 lähtien eli jo yli 40 vuotta. Grönin mukaan hänen raitistumisensa oivana esimerkkinä ja edelläkävijänä oli Junnu Vainio.

Kuva: Marika Mäkelä