Revontulen Moderni Morsiussauna -ohjelma yhdistelee suomalaisen kansanperinteen onnea tuovia taikoja tämän päivän hemmottelutuokioon. Moderni Morsiussauna on suunniteltu polttariohjelmaksi nykyaikaiselle naiselle. Revontulen Loitsusauna ulkoporealtaineen on kuin tätä tarkoitusta varten tehty.

kata savusaunalla ulkoporeallas nainen

 

 

 

 

 

 

 

 

Morsiussauna ohjelma

 

Ennen saunomista

Sauna koristellaan luonnonkukin ja koivun oksin. Talvella voi käyttää havuja. Pellavainen laudeliina, saunavihta, kynttilät ja löylytuoksu luovat osaltaan taianmaista tunnelmaa.

Kaasojen tehtävänä on onnea tuovien yrttien ja kukkien tuominen morsiamen istuimelle. Kukkien sekaan kuuluu piilottaa nokkonen tai kataja, jonka päälle istuminen muistuttaa ettei elämä aina ole helppoa avioliitossakaan.

Ennen saunaan astumista kuuluu mekkaloida saunan ympärillä kolistellen nurkkia ja huutaen:”Paha pois!” Näin karkoitetaan pahat henget.

Saunataiat

Saunaan tullessa hiljennytään ja tervehditään Löylyn Henkeä:

”Terve löyly, terve lämmin, tänne miekin tulla rämmin. Ei oo löylyn löytämistä, Ei vetosen velkomista, lämpösen lähättämistä; Löyly kiulu´un kivihin, savu saunan sammalihin”.

Saunominen aloitetaan valamalla löylyvettä kolmeen kohtaan kiukaalle.

Morsian istutetaan omalle paikalleen kukkaistuimelle ja muut vihtovat morsianta vuoron perään. Vihtomiseen voi liittää elämänohjeiden antamista, neuvoja ja onnen toivomuksia. Vihtomisen tarkoitus on poistaa vanhat synnit. Morsiameen voidaan hieroa myös suolaa, jotta vanha suola ei janottaisi.

Vanhat sulhaset ”hukutetaan” pulahtamalla järveen tai talvella avantoon. Kaasot ja morsiamen ystävät nimeävät yksittelen entiset sulhaskandidaatit ja morsiamen täytyy käydä yhtä monta kertaa järvessä puhdistautumassa huutaen ”hukutettavan” nimen. Viluherkkä morsian saa toki tehdä tämän kuumassa ulkoporealtaassa.

Tulevan vaimon hedelmällisyyttä vahvistetaan hieromalla saunahunajaa morsiamen selkään. Saunahunaja voi tilata erikseen mikäli ei halua tuoda omia mukanaan.

Saunomisen jälkeen

Saunomisen ja kuumassa ulkoporealtaassa rentoutumisen jälkeen vilvoitellaan terassilla tai takkatuvassa. Pienenä kepposena voi juhlasankarin vaatteet kääntää nurin päin ja nähdä hänen reaktiostaan onko hän äkäinen vai huumorintajuinen puolisona. Morsiussaunaperinteeseen kuulu oleellisena osana hiusten palmikointi tai lyhythiuksiselle morsiamelle tehdään kaunis kampaus, Kampaus viimeistellään kaasojen tekemällä kukkaseppeleellä.

Saunalta poistuessa polttarisankarin tulee heittää löylyvasta saunan katolle. Heitto tapahtuu selin saunaan. Vastan jäädessä katolle se ennustaa tulevalle avioliitolle hyvää. Myös tulevan esikoisen sukupuoli voidaan ennustaa vastan varren asennosta. Vastan varren osoittaessa ylössuin tietää se tulevaa poikalasta ja alassuin tyttölasta.

 

Loitsusaunan hinta 350 € / 3 h (lisätunnit 60 € / h) Hinta sisältää takkatuvan sekä 2 saunaa ja ulkoporealtaan.

Morsiamelle saunomispaketti: kylpytakki morsiamelle, saunahunaja, löylytuoksun, saunavastan +60 €

Saunalle voi tilata syötävää saunamestarin listalta.

Saunatilat ovat anniskelualuettamme. Toimitamme tarvittavat saunajuomat tilauksenne mukaisesti.