Vierailu Hankasalmen Observatoriolle

Tiedät ehkä jo, kuinka revontulet syntyvät. Mutta tiesitkö, että revontulien uskotaan myös pitävän ääntä? Hankasalmen Observatoriolla pääset tutustumaan maailman ainoaan revontulien kuunteluasemaan.

Hankasalmella, vanhan kyläkoulun pihassa, kaukana valosaateen ulottumattomissa näkyy hauskan näköinen rakennus ja mielenkiintoista laitteistoa. Kyseessä on Hankasalmen observatorio sekä maailman ainoa revontulien kuunteluasema. Observatorion takana on tähtiharrastusyhdistys Jyväskylän Sirius. Hankasalmella on tehty kansainvälisesti merkittävää revontulitutkimusta jo yli 40 vuoden ajan.

Vierailulla Hankasalmen Observatoriolla pääset tutustumaan revontuliaiheiseen näyttelyyn sekä revontulitutkimuksessa käytettävään laitteistoon, All Sky -kameraan ja kuunteluasemaan. Kuulet lisää revontulien tutkimuksesta sekä uudesta kuunteluasemasta Jyväskylän Siriuksen edustajan kertomana. Vierailuja järjestetään ryhmille tilauksesta.


Vierailun hinta 49 € / hlö (ryhmät 6-12 hlöä)

sis. opastetun kierroksen revontulinäyttelyssä, observatoriolla ja kuunteluasemalla sekä kuumaa juotavaa. Kierroksen kesto noin 1 tunti. Hinta ei sisällä kuljetusta observatoriolle.

Vierailuita voidaan järjestää vuoden ympäri, mutta suosittelemme retkeä erityisesti pimeinä syys-, talvi ja kevätiltoina parhaan elämyksen takaamiseksi. Observatorio on kylmä tila ja kuuntelulaitteisto sijaitsee ulkona, joten pukeuduthan lämpimästi!

Varaukset myynti@revontuli.fi / p. 014 8448 200


Ajankohtaista

Isänpäivän lounas
Ilahduta isää -Revontulen isänpäivälounas tarjolla 8.11.2020 Ravintola Loimussa.…
Pikkujoulut Revontulessa
Revontulessa järjestät unohtumattomat pikkujoulut pienelle tai isolle porukalle.…
Revontulen joulupaketit 2020
Vietä rentouttava joulu Revontulessa, Keski-Suomessa. Joulupaketit hotellissa,…
Syysloma Revontulessa
Majoitu syyslomalla tunnelmallisessa lasi-iglussa tai lomamökissä…
Katso Revontulta virtuaalisesti Näytä lisää