Vierailu Hankasalmen Observatoriolle

Tiedät ehkä jo, kuinka revontulet syntyvät. Mutta tiesitkö, että revontulien uskotaan myös pitävän ääntä? Hankasalmen Observatoriolla pääset tutustumaan maailman ainoaan revontulien kuunteluasemaan.

Hankasalmella, vanhan kyläkoulun pihassa, kaukana valosaateen ulottumattomissa näkyy hauskan näköinen rakennus ja mielenkiintoista laitteistoa. Kyseessä on Hankasalmen observatorio sekä maailman ainoa revontulien kuunteluasema. Observatorion takana on tähtiharrastusyhdistys Jyväskylän Sirius. Hankasalmella on tehty kansainvälisesti merkittävää revontulitutkimusta jo yli 40 vuoden ajan.

Vierailulla Hankasalmen Observatoriolla pääset tutustumaan revontuliaiheiseen näyttelyyn sekä revontulitutkimuksessa käytettävään laitteistoon, All Sky -kameraan ja kuunteluasemaan. Kuulet lisää revontulien tutkimuksesta sekä uudesta kuunteluasemasta Jyväskylän Siriuksen edustajan kertomana. Vierailuja järjestetään ryhmille tilauksesta.


Vierailun hinta 49 € / hlö (ryhmät 6-12 hlöä)

sis. opastetun kierroksen revontulinäyttelyssä, observatoriolla ja kuunteluasemalla sekä kuumaa juotavaa. Kierroksen kesto noin 1 tunti. Hinta ei sisällä kuljetusta observatoriolle.

Vierailuita voidaan järjestää vuoden ympäri, mutta suosittelemme retkeä erityisesti pimeinä syys-, talvi ja kevätiltoina parhaan elämyksen takaamiseksi. Observatorio on kylmä tila ja kuuntelulaitteisto sijaitsee ulkona, joten pukeuduthan lämpimästi!

Varaukset myynti@revontuli.fi / p. 014 8448 200


Ajankohtaista

Talviloma Revontulessa
Revontulessa vietät talviloman leppoisasti lomamökissä, hotellissa tai…
Hemmotteluloma lasi-iglussa
HEMMOTTELULOMA LASI-IGLUSSA Tervetuloa romanttiselle hemmottelulomalle…
Lahjakortit
Anna lahjaksi elämys! Lahjakortti Revontuleen on ikimuistoinen lahjaidea…
K-18 Party Bowl
Keilaradat ilmaiseksi pe ja la klo 22-24. Maksat vain kenkävuokran.
Katso Revontulta virtuaalisesti Näytä lisää