Reg ry Kilpailumääräykset


ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun ilmoittaudutaan caddiemasterille puhelimella, sähköpostilla tai NexGolfin kautta. Viikonlopun kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy edeltävänä torstaina klo 16. Muihin kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy kilpailukutsussa ilmoitettuna aikana.


OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruutus on tapahduttava ennen ilmoittautumisajan päättymistä; sen jälkeen kilpailija on velvollinen maksamaan kilpailumaksun, mikäli hänellä ei ole hyväksyttävää syytä peruuttamiselle tai ei ole ilmoittanut lainkaan poisjäännistä.


JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Jälki-ilmoittautuneita otetaan vain mahdollisuuksien mukaan poisjääneiden tilalle tai jo arvottuihin vajaisiin ryhmiin.


MUUT KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Kaikissa Revontuli Golfin järjestämissä kilpailuissa noudatetaan voimassa olevia golfin virallisia sääntöjä, kuten ne ovat voimassa olevaan sääntökirjaan kirjoitettu ottaen huomioon Suomen Golfliiton kilpailumääräykset sekä Revontuli Golfin kulloinkin voimassa olevia paikallissääntöjä, jotka ovat nähtävillä caddiemasterin tiskillä.


Pelinopeus

Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ei välttämättä ilmoiteta ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

1. rikkomus: Varoitus
2. rikkomus: Yksi rangaistuslyönti, reikäpelissä reiän menetys
3. rikkomus: Kaksi rangaistuslyöntiä, reikäpelissä reiän menetys
4. rikkomus: Kilpailusta sulkeminen

Aikatarkkailua tekevät tuomarit. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin mielestä on pelaajan vuoro lyödä. Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.


Kuljetus

Kilpailussa täyden kierroksen aikana pelaajien tulee kulkea jalkaisin, ellei kilpailutoimikunta anna lupaa käyttää golfautoa tai jotain muuta toimikunnan hyväksymää kuljetusta.


Kilpailusarjat

Kilpailusarjat ja kilpailun pelimuoto ilmoitetaan kilpailukutsussa. Sarja järjestetään, mikäli siihen osallistuu vähintään kuusi pelaajaa.


Tiiauspaikat

Miehet käyttävät kilpailuissa keltaisia tiiauspaikkoja ja naiset punaisia, ellei toisin mainita.


Tuomari

Jos kilpailuun on nimetty tuomari, käännytään sääntöasioissa hänen puoleensa, hänen päätöksensä on lopullinen. Jos kilpailuun ei ole nimetty tuomaria, sääntötulkinnat tekee kilpailutoimikunta.


Tasatulosten ratkaiseminen lyöntipelissä

  • Pistebogey: 1. alhaisempi tasoitus 2. matemaattinen menetelmä.
  • Tasoituksellinen lyöntipeli: 1. alhaisempi tasoitus 2. matemaattinen menetelmä.
  • Tasoitukseton lyöntipeli: matemaattinen menetelmä, paitsi seuran mestaruuskilpailuissa ratkaistaan voitto sudden death -menettelyllä.


Kilpailun päättyminen

Kilpailu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai kilpailun tulokset on laitettu ilmoitustaululle/julkistettu.


Mittalaitteet

Vain etäisyyttä mittaavat mittalaitteet ovat sallittuja.


Palkinnot

Kilpailuissa jaetaan palkinto vähintään kolmelle parhaalle kussakin sarjassa. Ammattilaiset pelaavat samoista palkinnoista amatöörien kanssa. Palkintojen jaossa kolmen parhaan palkinnot sarjoittain jaetaan tai toimitetaan voittajilleen, muiden sijojen palkinnot siirtyvät eteenpäin tuloslistassa seuraaville palkintojenjaossa paikalla oleville, mikäli kyseisen palkinnon voittaja ei ole paikalla palkintojen jaossa. Sijoituspalkinnot edellyttävät tasoituksellisissa kisoissa aktiivista EGA-tasoitusta.