VASTUULLISUUS REVONTULESSA

Revontuli Resort on ympärivuotinen mukavuusalue kauniissa Keski-Suomessa. Perheyritys on toiminut vuodesta 1993 työllistäen paikallisia alan ammattilaisia. Katseemme on ollut alusta alkaen tulevaisuudessa ja uuden kehittämisessä. Tavoitteenamme on luoda hyvää oloa ja mieleenpainuvia kokemuksia. Meille on tärkeää, että saamme palvella asiakkaitamme puhtaan luonnon ja elämyksellisten palveluiden ympäröimänä. Haluamme tämän vuoksi tehdä aktiivisesti toimia ympäristömme hyvinvoinnin ja paikallisen yhteisömme hyväksi.

Olemme aloittaneet sertifiointiprosessin, sillä haluamme tuoda osaltamme matkailualan vastuullisuustekoja näkyviksi – tiedotammekin täällä prosessin etenemisestä. Kehitämme toimintaamme tavoitteellisesti entistä vastuullisemmaksi niin ympäristön, sosiokulttuurisen kuin taloudenkin näkökulmasta.

Samalla olemme mukana Visit Finlandin kansallisessa Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, jonka tavoitteena on kehittää kestävää matkailua Suomessa. Ohjelma on tarjonnut meille työkaluja ja vinkkejä vastuullisuuden kehittämispolulla. Tiedotamme myös tähän ohjelmaan liittyvän työn etenemistä tällä sivulla. Voit lukea lisää Sustainable Travel Finland -ohjelmasta täältä: Sustainable Travel Finland

Olemme sitoutuneet vastuullisen matkailun kehittämiseen ja kestävyyden huomiointiin toimintamme eri osa-alueilla. Vastuullisen matkailun kehittämistä voi kuvata matkaksi, joka ei pääty. Kannustamme myös vieraitamme toimimaan vastuullisesti matkansa ja vierailunsa aikana, sillä vastuullisuus edellyttää yhteistyötä.

Voit tutustua jo matkan suunnitteluvaiheessa vastuullisen matkailijan sitoumukseen ja allekirjoittaa sen täällä: Sustainable Finland Pledge

VISIT JYVÄSKYLÄ REGION

Visit Jyväskylä Region on Keski-Suomen virallinen DMO eli Destination Marketing Organisation, jonka tarkoituksena on tukea alueen yrityksiä ja kehittää koko alueen näkyvyyttä matkailukentällä. Me Revontulessa teemme tiivistä yhteistyötä Visit Jyväskylä Regionin kanssa, jotta voimme yhdessä havaita mistä nyky matkailijat ovat kiinnostuneita. Lisäksi opimme heidän kauttaan alueen muista toimijoista ja mahdollisista yhteistyötahoista joiden kanssa voimme tarjota matkailijoille mahdollisimman monipuolisia ja houkuttelevia elämyksiä, jotka myös kuvastavat maakuntaamme.

SAUNA FROM FINLAND

Suomalainen sauna on iso osa suomalaista kulttuuria ja suomalaisten identiteettiä ja se onkin valittu Unescon aineettomien maailmaperintöjen listalle. Sauna from Finland tekee työtä suomaisen saunaperinnön nakyvyyden edistämiseksi. Revontulen saunamaailmassa, pääsee kokemaan suomalaista saunakulttuuria kokonaisvaltaisesti eri saunatyypeissä.


TERVETULOA PYÖRÄILIJÄ -TUNNUS

Tervetuloa pyöräilijä -tunnus on suunniteltu helpottamaan pyörämatkailijan elämää silloin, kun hän etsii itselleen sopivia palveluita. Lisäksi Revontulessa kannatetaan vähäpäästöistä matkustamista ja toivottaa kaikki pyörämatkailijat tervetulleiksi. Pyörällä on helppo tulla Revontuleen koko matkan pyöräillen tai vaihtoehtoisesti osan matkaa, sillä Hankasalmen juna-asemalle saapuva juna, jonne pyörän saa kätevästi matkaan, on vain noin 4km päässä resortista.


WE SPEAK GAY – YHDENVERTAISUUTTA EDISTÄMÄSSÄ

Vastuu tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta ja niiden toteutumisesta kuuluu kaikille, myös matkailussa. We Speak Gay on yhteisö yrityksiä, organisaatioita ja tapahtumia, jotka vastustavat syrjintää, homofobiaa, transfobiaa sekä rasismia. Me Revontulessa haluammekin olla edesauttamassa, että matkailustakin tulisi entistä tasa-arvoisempaa ja että kaikilla olisi samat mahdollisuudet valita matkakohteensa ja tuntea olonsa turvalliseksi. Meille kaikki ovat tervetulleita omina itsenään ja turvallisuus sekä itsensä arvostetuksi kokeminen ovatkin meillä avainasemassa elämyksiemme luonnissa.


Muita esimerkkejä vastuullisuustoimistamme:

 • Majoitus- ja ravintola-alan suurimmat hiilidioksidipäästöt syntyvät tyypillisesti sähkön ja lämmitysenergian käytöstä rakennuksissa. Tuotamme itse lämmitysenergiaa uusiutuvilla raaka-aineilla ja tavoitteemme on kasvattaa sen osuutta entisestään vuoden 2022 aikana. Lisäksi useissa tiloissamme on käytössä ilmalämpöpumppuja, jotka tekevät lämmityksestä energiatehokkaampaa.
 • Toinen merkittävä päästöjen lähde matkailutoimialalla syntyy liikenteessä. Kun uusimme omassa käytössämme olevia kulkuvälineitä, huomioimme vähäpäästöisyyden. Kaikki golf-automme käyvätkin jo sähköllä.
 • Vaikka sijaitsemme maaseudulla, meillekin pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Voit lukea lisää julkisista kulkuyhteyksistä Revontuleen täältä: Saapuminen Revontuleen
 • Kierrätyksen kehittäminen on ajankohtaista koko Revontuli Resortin alueella. Muovinkeräys ei järjesty vielä tehokkaasti alueellamme, mutta ohjaamme tällä hetkellä henkilökuntaamme ja asiakkaitamme lajittelemaan muita jakeita. Keräämme myös SER-jätteen ja toimitamme sen asianmukaisesti eteenpäin. Tiesitkö, että kierrätetyistä paristoista voidaan jalostaa esimerkiksi lannoitetta maaseudulle?
 • Olemme huomioineet pyykinpesusta aiheutuvan ympäristökuormituksen pyyhkeiden ja lakanoiden osalta. Pyyhkeet ja lakanat vaihdetaankin useamman yön majoituksien aikana asiakkaan pyynnöstä, kerrothan siis henkilökunnallemme vaihdon tarpeesta majoittuessasi.
 • Teemme paljon yhteistyötä paikallisella tasolla.
 • Suosimme saatavuuden mukaan paikallisia ja sesongin mukaisia raaka-aineita ravintolassamme. Sesongin mukaan vaihtuva kolmen ruokalajin menumme sisältää aina laadukkaita, kauden raaka-aineita.
 • Olemme huomioineet kiertotalouden toiminnassamme. Otamme huomioon hankinnoissamme tuotteiden elinkaaren ja pyrimme vähentämään jätettä syntypaikassamme. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan tuotteiden uudelleen käyttöön, esimerkiksi käytöstä poistettujen huonekalujen ohjaamisella uuteen käyttöön.
 • Kiertotalous on huomioitu myös golf-kentällämme. Nurmen lannoitteet ja kasteluvesi kiertävät kentän lampien kautta takaisin kentänhoitoon. Tämä suojelee Iso-Virmasjärveämme, kun ravinteet eivät kulkeudu järviveteen.

Vastuullisemman matkailun kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia tavoitteitamme:

 • Olemme aloittaneet hiilijalanjäljen laskennan ja tavoitteemme on saada alkuvuodesta 2022 valmiiksi laskenta vuodelta 2021, jossa huomioidaan päästöluokat 1 & 2 sekä osa päästöluokan 3 päästöistä. Hiilijalanjäljen laskenta auttaa meitä tunnistamaan kehittämiskohteita ja kohdistamaan toimenpiteitä.
 • Tavoitteenamme on vähentää vedenkulutusta. Olemme mitanneet vedenvirtaaman määriä (L/min) kaikissa käsienpesu- ja suihkuhanoissamme. Tavoitteemme on pienentää vedenvirtaamaa tarvittavissa hanoissa ja näin myös veden kulutusta. Kannustamme myös asiakkaitamme viisaaseen veden käyttöön.
 • Tavoitteemme on lisätä uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä lämmitysenergian käytössä.
 • Tavoitteenamme on lajitteluprosentin kasvattaminen koko Resortin alueella.

VIERAILE TURVALLISESTI REVONTULESSA

Koronaviruspandemian aikaan asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys ja hyvinvointi ovat meille ykkösasioita. Seuraamme aktiivisesti koronaohjeistuksia ja toimimme alueellisen ohjeistuksen mukaan. Sijaitsemme Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Kaikkien asiakkaidemme tulee myös noudattaa voimassa olevia ohjeistuksia, jotta voimme mahdollistaa yhdessä kaikille turvallisen palvelun ja ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Olet tervetullut asioimaan terveenä. Jääthän kotiin, jos sinulla on pieniäkin oireita. Henkilökuntammekin jää kotiin, jos oireita ilmenee. Pyydämme asiakkailtamme myös vastuullisuutta siinä, että hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan meillä vieraillessa.

Revontulessa olemme huomioineet koronavirustilanteen mm. seuraavilla toimenpiteillä.

 • Käsidesipisteitä on tarjolla lukuisia ja käsienpesu on mahdollista aina sisään saapuessa.
 • Huolehdimme pintojen desinfioinnista päivittäin, tilanteesta ja asiakasmääristä riippuen useamman kerran päivässä.
 • Vastaanottotiskeillämme on pleksi suojaamassa sekä asiakkaita että henkilökuntaamme.
 • Vältämme ylimääräisiä kontakteja huonesiivouksen kohdalla siten, että useamman yön majoituksen aikana ei tehdä huonesiivousta kuin erillisestä pyynnöstä.
 • Aamiaissalimme on tilava ja turvavälien pitäminen on mahdollista ruokaillessa.
 • Sisäänkäynti kaikkiin huoneisiimme on ulkona, joten kontaktien välttäminen on mahdollista majoitustilaan siirryttäessä.
 • Aktiviteetteja järjestävät yhteistyökumppanimme huomioivat myös toiminnassaan ajankohtaisen ohjeistuksen. Meillä onkin monipuolisia ulkoaktiviteetteja, jotka vievät luontoon ja mahdollistavat turvallisen toiminnan.
 • Olemme rajoittaneet viihdeiltoihin myytävien lippujen määrän vastaamaan kulloinkin vallitsevia rajoituksia, jotta asiakkaamme voivat nauttia viihdeilloistamme riittävän väljästi ja voivat tuntea olonsa turvalliseksi.
 • Seuraamme alueellista ja valtakunnallista ohjeistusta ja toimimme sen mukaan.

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaisen tiedon. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Tieto päivitetty 8.1. 2022

Scroll to Top