Saunavenyttely

Saunavenyttelyn liikkeet pohjautuvat eri joogalajeihin ja ne tehdään noin 50 asteen lämmössä lauteilla istuen. Osa liikkeistä poistaa kireyksiä niska-hartiaseutua, selkärankaa ja lonkkia ympäröivistä lihaksista. Toiset liikkeet taas vahvistavat keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Saunan lempeä lämpö sulattaa tehokkaasti jännityksiä. Huomaat harjoituksen suotuisat vaikutukset jo yhden kerran jälkeen.

Sauna on nykyään yksi harvoista kännykkävapaista tiloista. Se on myös korville ja silmille ärsykevapaa tila, joka monia auttaa palautumaan arjen suorituspaineista. Saunassa rauhalliseen tahtiin tehty harjoitus luo läsnäoloa ja rauhoittaa mieltä. Monille saunassa tehty venyttely on paras tapa purkaa stressin oireita.

Ohjatut venyttelyharjoitukset kestävät 30-45 minuuttia. Harjoitus sopii kaikille eikä liikkeiden tekeminen edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta.


Varusteet: Sopiva asu on esimerkiksi lyhytlahkeinen urheiluasu ja hihaton paita tai uima-asu.

Saunavenyttelyä pidetään Revontulen rannassa tunnelmallisessa telttasaunassa. Telttasaunaan mahtuu yhtä aikaa 12 henkilöä. Mikäli ryhmäkoko on suurempi, venyttelyhetki pidetään ryhmissä vuorotellen.

Tutustu telttasaunaan Lue lisää