Majoitus, ravintolat, tapahtumat ja kokouskset Keski-Suomessa

Info

REVONTULEN TARINA

Revontuli on aktiivisten ihmisten ympärivuotinen mukavuusalue Keski-Suomessa. Täällä on lupa rauhoittua, rentoutua tai villiintyä. Revontuli on kauniissa järvimaisemissa sijaitseva Suomen ykkösketjun viihdekeskus, jossa eturivin artistit tanssittavat, luonnonmaisemat rentouttavat, tunnelmalliset juhlatilat kokoavat vieraat iloitsemaan tärkeistä hetkistä, kokoukset ovat inspiroivia, mökkikyläelämä maistuu saunoen ja golf sujuu 18-reikäisellä kentällä. Revontuli Golf on arvostettu kenttä, ja seuran jäsenmäärä on Suomen suurimpia. Vaikka alue on laaja, kaikki alueella on kävelymatkan päässä.

Menoa ja lepoa

Revontuli tarjoaa menoa ja lepoa ympäri vuoden. Kesällä luonnonlenkkipolut, Revontuli Golf, erilaiset järjestetyt kesäaktiviteetit Revontulen mukavuusalueella ja lavatanssit kivenheiton päässä pitävät mielen virkeänä. Revontulen Keilahallissa riemuitaan ja innostutaan yhdessä läpi vuoden.

Talvella heti majoituksen liepeiltä lähtevät hiihtoreitit ja Hankasalmen laskettelukeskus Häkärinteet tarjoilevat talviriemua. Suositut tähtiartistit tanssittavat ja viihdyttävät läpi talven. Revontulen ravintolat taikovat itse tehdyt herkut arkeen ja juhlaan. Alueella voi yöpyä viihtyisissä mökeissä tai perinteikkäissä majoitusrakennuksissa.

Hankasalmen kunnasta löytyvät tarvittavat lähipalvelut. Lähimpiin kaupunkeihin Jyväskylään on noin 40 km ja Kuopioon noin 100 km.

Revontulien koti

Revontuli-nimi juontaa paikkakunnan merkitykseen revontulien kansainvälisenä tutkimusasemana. Ilmatieteen laitoksen avaruusmittaukset alkoivat Hankasalmella jo vuonna 1975. Paikkakunnalla voi siis talvisin tunnelmoida komeita revontulia huikeissa lumimaisemissa.

Tavoitteena hyvinvointi

Revontuli on jo tulevaisuutta elävä perheyritys, jolle kaikista tärkeintä on vieraiden hyvinvointi ja henkilökohtaisesti palveleva henkilökunta. Nykyiset omistajat ostivat Hankamotellin 1993 ja uudistivat sen Revontuleksi golfkenttineen. Revontulen kantava teema, hyvinvointi, näkyy kaikessa toiminnassa herkullisesta kotiruuasta aktiviteettimahdollisuuksiin. Perheyrityksen tavoitteena on rakentaa Revontulesta kansainvälisesti tunnettu hyvinvointikohde. Katso Revontulen esittelyvideo.

Vastuulli­suus Revon­tulessa

Revontuli Resort on ympärivuotinen mukavuusalue kauniissa Keski-Suomessa. Perheyritys on toiminut vuodesta 1993 työllistäen paikallisia alan ammattilaisia. Katseemme on ollut alusta alkaen tulevaisuudessa ja uuden kehittämisessä. Tavoitteenamme on luoda hyvää oloa ja mieleenpainuvia kokemuksia. Meille on tärkeää, että saamme palvella asiakkaitamme puhtaan luonnon ja elämyksellisten palveluiden ympäröimänä. Haluamme tämän vuoksi tehdä aktiivisesti toimia ympäristömme hyvinvoinnin ja paikallisen yhteisömme hyväksi.

Olemme aloittaneet sertifiointiprosessin, sillä haluamme tuoda osaltamme matkailualan vastuullisuustekoja näkyviksi – tiedotammekin täällä prosessin etenemisestä. Kehitämme toimintaamme tavoitteellisesti entistä vastuullisemmaksi niin ympäristön, sosiokulttuurisen kuin taloudenkin näkökulmasta.

Samalla olemme mukana Visit Finlandin kansallisessa Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, jonka tavoitteena on kehittää kestävää matkailua Suomessa. Ohjelma on tarjonnut meille työkaluja ja vinkkejä vastuullisuuden kehittämispolulla. Tiedotamme myös tähän ohjelmaan liittyvän työn etenemistä tällä sivulla. Voit lukea lisää Sustainable Travel Finland -ohjelmasta täältä: Sustainable Travel Finland

Olemme sitoutuneet vastuullisen matkailun kehittämiseen ja kestävyyden huomiointiin toimintamme eri osa-alueilla. Vastuullisen matkailun kehittämistä voi kuvata matkaksi, joka ei pääty. Kannustamme myös vieraitamme toimimaan vastuullisesti matkansa ja vierailunsa aikana, sillä vastuullisuus edellyttää yhteistyötä.

Voit tutustua jo matkan suunnitteluvaiheessa vastuullisen matkailijan sitoumukseen ja allekirjoittaa sen täällä: Sustainable Finland Pledge

Visit Jyväskylä Region on Keski-Suomen virallinen DMO eli Destination Marketing Organisation, jonka tarkoituksena on tukea alueen yrityksiä ja kehittää koko alueen näkyvyyttä matkailukentällä. Me Revontulessa teemme tiivistä yhteistyötä Visit Jyväskylä Regionin kanssa, jotta voimme yhdessä havaita mistä nyky matkailijat ovat kiinnostuneita. Lisäksi opimme heidän kauttaan alueen muista toimijoista ja mahdollisista yhteistyötahoista joiden kanssa voimme tarjota matkailijoille mahdollisimman monipuolisia ja houkuttelevia elämyksiä, jotka myös kuvastavat maakuntaamme.
Suomalainen sauna on iso osa suomalaista kulttuuria ja suomalaisten identiteettiä ja se onkin valittu Unescon aineettomien maailmaperintöjen listalle. Sauna from Finland tekee työtä suomaisen saunaperinnön nakyvyyden edistämiseksi. Revontulen saunamaailmassa, pääsee kokemaan suomalaista saunakulttuuria kokonaisvaltaisesti eri saunatyypeissä.
Tervetuloa pyöräilijä -tunnus on suunniteltu helpottamaan pyörämatkailijan elämää silloin, kun hän etsii itselleen sopivia palveluita. Lisäksi Revontulessa kannatetaan vähäpäästöistä matkustamista ja toivottaa kaikki pyörämatkailijat tervetulleiksi. Pyörällä on helppo tulla Revontuleen koko matkan pyöräillen tai vaihtoehtoisesti osan matkaa, sillä Hankasalmen juna-asemalle saapuva juna, jonne pyörän saa kätevästi matkaan, on vain noin 4km päässä resortista.

Vastuu tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta ja niiden toteutumisesta kuuluu kaikille, myös matkailussa. We Speak Gay on yhteisö yrityksiä, organisaatioita ja tapahtumia, jotka vastustavat syrjintää, homofobiaa, transfobiaa sekä rasismia. Me Revontulessa haluammekin olla edesauttamassa, että matkailustakin tulisi entistä tasa-arvoisempaa ja että kaikilla olisi samat mahdollisuudet valita matkakohteensa ja tuntea olonsa turvalliseksi. Meille kaikki ovat tervetulleita omina itsenään ja turvallisuus sekä itsensä arvostetuksi kokeminen ovatkin meillä avainasemassa elämyksiemme luonnissa.

 • Majoitus- ja ravintola-alan suurimmat hiilidioksidipäästöt syntyvät tyypillisesti sähkön ja lämmitysenergian käytöstä rakennuksissa. Tuotamme itse lämmitysenergiaa uusiutuvilla raaka-aineilla ja tavoitteemme on kasvattaa sen osuutta entisestään vuoden 2022 aikana. Lisäksi useissa tiloissamme on käytössä ilmalämpöpumppuja, jotka tekevät lämmityksestä energiatehokkaampaa.
 • Toinen merkittävä päästöjen lähde matkailutoimialalla syntyy liikenteessä. Kun uusimme omassa käytössämme olevia kulkuvälineitä, huomioimme vähäpäästöisyyden. Kaikki golf-automme käyvätkin jo sähköllä.
 • Vaikka sijaitsemme maaseudulla, meillekin pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Voit lukea lisää julkisista kulkuyhteyksistä Revontuleen täältä: Saapuminen Revontuleen
 • Kierrätyksen kehittäminen on ajankohtaista koko Revontuli Resortin alueella. Muovinkeräys ei järjesty vielä tehokkaasti alueellamme, mutta ohjaamme tällä hetkellä henkilökuntaamme ja asiakkaitamme lajittelemaan muita jakeita. Keräämme myös SER-jätteen ja toimitamme sen asianmukaisesti eteenpäin. Tiesitkö, että kierrätetyistä paristoista voidaan jalostaa esimerkiksi lannoitetta maaseudulle?
 • Olemme huomioineet pyykinpesusta aiheutuvan ympäristökuormituksen pyyhkeiden ja lakanoiden osalta. Pyyhkeet ja lakanat vaihdetaankin useamman yön majoituksien aikana asiakkaan pyynnöstä, kerrothan siis henkilökunnallemme vaihdon tarpeesta majoittuessasi.
 • Teemme paljon yhteistyötä paikallisella tasolla.
 • Suosimme saatavuuden mukaan paikallisia ja sesongin mukaisia raaka-aineita ravintolassamme. Sesongin mukaan vaihtuva kolmen ruokalajin menumme sisältää aina laadukkaita, kauden raaka-aineita.
 • Olemme huomioineet kiertotalouden toiminnassamme. Otamme huomioon hankinnoissamme tuotteiden elinkaaren ja pyrimme vähentämään jätettä syntypaikassamme. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan tuotteiden uudelleen käyttöön, esimerkiksi käytöstä poistettujen huonekalujen ohjaamisella uuteen käyttöön.
 • Kiertotalous on huomioitu myös golf-kentällämme. Nurmen lannoitteet ja kasteluvesi kiertävät kentän lampien kautta takaisin kentänhoitoon. Tämä suojelee Iso-Virmasjärveämme, kun ravinteet eivät kulkeudu järviveteen.
  Vastuullisemman matkailun kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia tavoitteitamme:
 • Olemme aloittaneet hiilijalanjäljen laskennan ja tavoitteemme on saada alkuvuodesta 2022 valmiiksi laskenta vuodelta 2021, jossa huomioidaan päästöluokat 1 & 2 sekä osa päästöluokan 3 päästöistä. Hiilijalanjäljen laskenta auttaa meitä tunnistamaan kehittämiskohteita ja kohdistamaan toimenpiteitä.
 • Tavoitteenamme on vähentää vedenkulutusta. Olemme mitanneet vedenvirtaaman määriä (L/min) kaikissa käsienpesu- ja suihkuhanoissamme. Tavoitteemme on pienentää vedenvirtaamaa tarvittavissa hanoissa ja näin myös veden kulutusta. Kannustamme myös asiakkaitamme viisaaseen veden käyttöön.
 • Tavoitteemme on lisätä uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä lämmitysenergian käytössä.
 • Tavoitteenamme on lajitteluprosentin kasvattaminen koko Resortin alueella.

Saapuminen Revontuleen

Revontuli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Ysitien varrella, noin 50 km Jyväskylästä Kuopion suuntaan. Meille pääset helposti niin omalla autolla kuin julkisillakin.

JUNALLA

Hankasalmen rautatieasemalle tulee suora junayhteys muun muassa Helsingistä, Tampereelta, Jyväskylästä ja Pieksämäeltä.

Asemalta Revontuleen on matkaa noin 4 km. Taksimatkan hinta on noin 30 €.

Taksi 06 Jyväskylä Oy p. 0503909023
Keski-Suomen Aluetaksi p. 0100 866 44

Katso juna-aikataulut ja osta liput

LINJA-AUTOLLA

Meille pääset kaukoliikenteen linja-autoilla. Linja-autopysäkki sijaitsee Ysitien varrella, aivan vieressämme.

Hae matkaa Jyväskylä-Kuopio tai Kuopio-Jyväskylä välille. Voit varata linja-autonkyydin Matkahuollon sivuilta.

Varmistathan kyytiä varatessasi, että kyseinen vuoro kulkee ohitsemme. Pyydä kuskia pysähtymään Revontulen kohdalla.

AUTOLLA

Revontuli sijaitsee aivan Ysitien varressa, joten meille on helppo saapua autolla.

Osoite:
Revontulentie 1
41500 Hankasalmi

Lähin sähköauton pikalatauspiste löytyy 4 km päästä huoltamo Jari-Pekasta.

ETÄISYYKSIÄ

 • Jyväskylästä 50 km
 • Kuopiosta 100 km
 • Tampereelta 195 km
 • Helsingistä 280 km

Revontuli kartalla

LASI-IGLUT

DELUXE IGLUT

TIGLOT

LAGUNASAUNA

LOITSUSAUNA

SAVUSAUNA

VIRMASHUVILA

SININEN MÖKKI

REVONTULI MÖKKI

AURORA MÖKKI

PIKKU KARHU

ISO KARHU

VASTAANOTTO

HUONEET

LAKEHOUSE DRAIVI

KESÄAITAT