Majoitus, ravintolat, tapahtumat ja kokouskset Keski-Suomessa

Sauna­maailma

Revontulen mukavuusalueen saunamaailmassa koet laadukkaita saunaelämyksiä Keski-Suomen sydämessä. Puhtaan Iso-Virmasjärven rannassa sijaitsevasta saunamaailmasta löytyvät sekä kauniit saunatilat ulkoporealtaineen että niiden yhteydessä olevat tunnelmalliset takkatuvat.

Avoimet saunaillat

Avoimina saunailtoina Revontulen saunapolulla lämpenevät lempeälöylyinen savusauna, kosteat löylyt tarjoileva telttasauna sekä Savusaunan yhteydestä löytyvä ulkoporeallas. Lisäksi järveen pääsee pulahtamaan ympäri vuoden, sillä talvisin rannassa on myös avanto.

Ilmoitamme saunaillat tällä sivulla sekä Facebook-sivuillamme aina mahdollimman pitkälle eteenpäin.

Avoimeen saunailtaan pääsee osallistumaan maksamalla saunamaksun. Saunamaksu maksetaan etukäteen Revontulen vastaanottoon tai vaihtoehtoisesti voit ostaa oman saunalippusi etukäteen verkkokapastamme.

Saunaliput:
19,00 € / aikuinen / 2 tunnin sauna-aika
9,50 € / lapsi (4-12 v.) / 2 tunnin sauna-aika

TULEVAT AVOIMET SAVUSAUNAILLAT

LA 25.5. klo 17-21 

KE 5.6. klo 17-21 (Saunamaakuntaviikko)

LA 8.6. klo 17-21 (Saunamaakuntaviikko) 

LA 15.6. klo 17-21

PE 21.6. klo 17-21 (juhannussauna)

LA 22.6. klo 17-21 (juhannussauna)

KE 26.6. klo 17-21

Savusauna

sauna kiuas löyly

Savusauna on Revontulen saunamaailman sydän. Ison savusaunan lempeissä löylyissä mahtuu yhtä aikaa saunomaan jopa 30 henkilöä. Iso-Virmasjärven rannassa sijaitsevaan saunakokonaisuuteen kuuluu myös oma ulkoporeallas ja laituri, josta pääsee pulahtamaan järveen ympäri vuoden. Saunassa on erilliset, viihtyisät pukeutumis- ja suihkutilat miehille ja naisille. Lisäksi savusaunan yhteyteen on mahdollista varata höyryävän kosteat löylyt tarjoava telttasauna. Savusaunarakennuksen vieressä sijaitsee huppea Virmashuvila, jonka takkatupa soveltuu hyvin illanviettoon saunan jälkeen, mutta myös juhla- tai kokoustilaksi ennen saunomista. Lisäksi Virmashuvilan yläkerrassa on majoitustilaa 11 henkilölle 1-2 hengen huoneissa.

Hinnat:
Savusauna 550 € / 3 tuntia
ulkoporeallas savusaunan yhteydessä 100 €/ 3 tuntia.
Lisätunnit savusauna + poreallas 100 € / tunti

Lisämaksusta:
telttasauna alkaen 100 €
Katso myös: saunamenut, Virmashuvila

Loitsusauna

sauna kesä terassi järvinäköala
sauna terassi kesä nainen

Loitsusaunan takkatupa soveltuu enintään 30 henkilön tapahtumiin, kuten juhliin, kokouksiin ja vapaamuotoisiin illanviettoihin. Takkatuvan varustukseen kuuluu pitkät ruoka/kokouspöydät, tulikivitakka, juomakaappi, nettiyhteys sekä pyydettäessä täysi kokousvarustus. Takkatuvalle on mahdollista tilata saunamenu oman porukan kesken nautittavaksi. Loitsusauna on anniskelualuettamme, ei omia juomia.

Samassa hirsirakennuksessa takkatuvan vieressä on kaksi sähkösaunaa, joissa molemmissa on omat pukuhuoneet ja suihkutilat sekä wc:t. Loitsusaunan terassin ulkoporealtaasta voi ihastella järvinäkymiä samalla kun nautiskelee kuumasta porekylvystä ja kylmistä virvokkeista. Oman laiturin päästä voi pulahtaa kesäisin virkistävään järviveteen ja talvisin avantoon.

 

Lisämaksusta on madollista varata Loitsusaunan vieressä sijaitsevat puulämmitteiset Telttasauna ja/tai Iglu­sauna.

 

Hinnat:
500 € / 3 tuntia
Ulkoporeallas saunan yhteydessä 100 € / 3 tuntia.
Lisätunnit sauna ja poreallas 80 € / tunti.

Hinta sisältää kaksi saunaa, sekä takkatuvan.

 

Lisämaksusta Telttasauna:
Esilämmitettynä, puiden lisäys omatoimisesti: 100 € / 3 h
Jatkuvalla saunan lämmityspalvelulla: 200 € / 3 h

Laguna-sauna

Hankasalmen omalla laguna Beachillä voit aistia Kalifornian hiekkarantojen tunnelmaa. Laguna-saunat palvelevat hemmotteluloman varanneita vieraitamme yleisillä vuoroilla klo 17-21. Varaustilanteen salliessa myymme saunalippuja yleisille vuoroille myös muille vieraillemme hintaan 25 € /hlö. Lisäksi päivittäin klo 16.30 saakka Laguna-saunoja voi varata myös yksityiskäyttöön.

Laguna-saunoilla on kaksi erillistä sähkösaunaa omilla pukuhuoneilla ja suihkutiloilla miehille ja naisille. Lisäksi saunojen yhteisellä terassilla sijaitsee jaettu ulkoporeallas, josta aukeaa upeat maisemat Iso-Virmasjärvelle. Rannassa sijaitsee myös lasiseinäinen, sekasaunana toimiva iglusauna, pakkaa siis uikkarit mukaan yleisille vuoroille. Saunat sijaitsevat luonnonhiekkaisella, matalapohjaisella rannalla, josta pääsee pulahtamaan järveen.

 

laguna sauna

Laguna-saunat yleisillä vuoroilla

 • Laguna-saunat lämpenevät yleisellä vuorolla hemmottelulomapaketin varanneille klo 17-21.
 • Muille vieraille 25 € / hlö – tarkista saatavuus vastaanotostamme.


Lippuja yleisille vuoroille saatavilla elo-syyskuussa lähes joka päivä lukuunottamatta avoimia savusaunailtoja.

Laguna-saunat yksityiskäytössä

 • varattavissa klo 10.00 – 16.30.
 • Varaukset tulee tehdä ennakkoon vastaanotosta / puhelimitse p. 014 8448 200 / myynti@revontuli.fi.

Koko Laguna-ranta yksityiskäytössä

 • sis. kaksi sähkösaunaa, puulämmitteinen iglusauna esilämmitettynä, ulkoporeallas, pyyhkeet ja laudeliinat
 • saunomisaika 2,5 tuntia
 • 250 € / 10 hlöä + lisähenkilöt 20 € / hlö (max. 30 hlöä)
 • lisätunnit 50 € / h
 • iglusaunan jatkuva lämmityspalvelu + 100 €

Perhesaunavuorot

 • pelkkä sauna 50 € / 1,5 tuntia
 • sauna ja poreallas jaetussa käytössä toisen saunan kanssa 100 € / 1,5 tuntia
 • hinnat sis. pyyhkeet ja laudeliinat

Telttasauna

Suomalainen Savotan telttasauna tarjoaa erilaisen, mieleenpainuvan saunakokemuksen. Telttasauna on varattavissa lisäsaunaksi savusaunan tai Loitsusaunan yhteyteen. Puukiukaalla lämpiävä telttasauna tarjoaa höyryävän kosteat, lempeät löylyt. Lämpötila on normaalia saunaa matalampi, ja siksi sauna soveltuu hyvin saunavenyttelyyn, joka on varattavissa ohjattuna lisäpalveluna telttasaunaan. Aktiivisen ulkoilupäivän päätteeksi telttasauna on ihanan rentouttava tapa lepuuttaa lihaksia ja antaa mielen levätä. Telttasauna antaa myös mukavaa lisätilaa suuremmille ryhmille. Sijainti saunamaailman keskiössä on näppärä sekä savu- että Loitsusaunasta käsin. Järven rannassa sijaitsevasta saunasta pääsee vikkelästi myös pulahdukselle.

Telttasaunan hinta toisen saunan yhteydessä:
Esilämmitettynä, puiden lisäys omatoimisesti, 100 €
Saunamajuri paikalla lämmittämässä saunaa koko illan, 200 €

Iglusauna

Lasiseinäinen Iglusauna on upea lisäkokemus Lagunasaunan yhteyteen – järven rannassa sijaitsevasta, puulämmitteisestä Iglusaunasta on esteetön näkymä Iso-Virmas -järvelle.

Lagunasaunojen vieressä sijaitseva, puulämmitteinen Iglusauna on varattavissa lisäsaunaksi Lagunasaunan yhteyteen. Iglusaunan seinät ovat kokonaisuudessaan lasia, ja upea järvinäköala aukeaa suoraan lauteilta. Saunan voi varata joko esilämmitettynä ja hoitaa itse saunan lämmityksen illan mittaan, tai varata saunamajurin koko illaksi huolehtimaan saunan lämmityksestä ja keskittyä itse nauttimaan löylyistä ja maisemista.

Iglusaunaan pääsee sukkelasti viereisen Lagunsaunan terassilta.

Ulkopore­altaat

Saunaelämyksen kruunaa rentoutuminen kuumassa ulkoporealtaassa kaikkina vuoden aikoina. Nauti kesäillan hämystä rannalla uivien kuikkia huutoja kuunnellen tai tähyile revontulia talvi-iltana kirkkaan tähtitaivaan alla.

Revontulen saunamaailmassa on kolme ulkoporeallasta – SavusaunallaLoitsu-saunalla sekä Laguna-saunalla.

Ulkoporealtaat ainoastaan saunojen yhteydessä. Vuokra alkaen 100 € / 3 tuntia

Revontulen saunoille on myös myönnetty Sauna from Finlandin laatusertifikaatti, joka viestii, että saunaelämyksemme ovat laatutasoltaan maailman huippuluokkaa; puhtauden, moniaistisuuden, aitouden sekä rentoutumisen näkökulmasta. Lisäksi The Northern Lights Sauna Trail (Revontulen saunapolku) -ohjelmamme valittiin Visit Finlandin kärkituotteeksi vuonna 2017.